Parohia Greco-Catolică Gruilung, Bihor

  • Hram: Naşterea Sfintei Fecioare Maria

Transmisiune în direct (LIVE):

  • -

Program liturgic:

  • -

Program pastoral:

  • -

Biserica ”Naşterea Sfintei Fecioare Maria”:

Biserica greco-catolică Gruilung, Bihor

Albume foto:

  • -

Materiale video:

  • -

Diverse:

  • -

Scurt istoric:

Ştiri şi evenimente:



Harta cu parohiile şi filiile (filialele) din România:


Vizualizaţi harta mărită (pe tot ecranul)

Comentarii

  1. Impresii după o vizită la Gruilung
    Toată gratitudinea noastră și admirația față de cei ce-au făcut posibilă cunoașterea unor așezăminte presărate de Dumnezeu pe pământ, izvorâtoare de credință, iubire, și nădejde, pentru toți cei ce le trec pragul.
    Gruilung îți oferă o imagine ce pare ireală, un colțișor îndepărtat din grădina raiului, departe, departe de ,,lumea dezlănțuită ".
    Ajunși pe aceste meleaguri te întâmpină verdele care inundă totul. Peisajul, neasemuit de frumos, îți încântă ochiul și îți înviorează sufletul. Te bucuri de o liniște desăvârșită care te învăluie treptat încurajând starea de reverie și de meditație. Un meleag al păcii și al uitării de toate cele mohorâte ale vieții.
    Aici se înalță biserica, împărăția liniștii, Biserica de la Gruilung situată pe o colină care amplifică puterea de atracție magică. Pe acest tărâm ce radiază forță cu încărcătură mistică, intri, te reculegi și pleci mângâiat acasă, cuprins de acea binefăcătoare liniște.
    Biserica este o bijuterie arhitecturală, edificiu neo-românesc, care-ți încântă ochii cu minunate nestemate din arhitectura brâncovenească și nu numai.
    Vitraliile răsfrâng într-un chip uluitor razele soarelui îmbiindu-te parcă să privești cu mai mare atenție superbele picturi murale rămase peste ani din vremuri apuse. Sfinții pictați cu detalii de-o infinită subtilitate, în culori potolite, par vii, încât te simți într-o altă dimensiune a lumii pe care nu o ști dar o simți și o nădăjduiești.
    Aici totul degajă o extraordinară seninătate, natura se contopește cu arta, oferindu-ți o enclavă de libertate.
    În final nu, nu putem să încheiem decât cu cuvintele P.S. Virgil Bercea și despre Biserica din Gruilung :
    ,, . . . . . .trăinicia și frumusețea acestor biserici și edificii neo-românești, adevărate repere de credință și românitate"
    Fam Casian

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu